1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Fibrilație atrială - Prevenire crize / episoade cu ajutorul suplimentelor 'naturale'

Discussion in 'Fibrilație atrială' started by david, May 31, 2016.

 1. david

  david New Member

  Joined:
  Apr 24, 2016
  Messages:
  2
  Likes Received:
  0
  Sunt câteva suplimente 'naturale' recomandate pentru sănătatea inimii, și implicit și în cazul fibrilației atriale. Am să sintetizez aici ce citesc, ce încerc (mă fac cobai, dar fără să mă hazardez în soluții).

  În primul rând monitorizați 'balanța' mineralelor: magneziu, calciu și potasiu. Sunt importante. Cât timp eu am luat periodic suplimente de magneziu și calciu, am reușit mult timp să țin sub control fibrilația atrială, măcar să fie doar episoade intermitente, de scurtă (foarte scurtă) durată (secunde).

  Ultima criză de fibrilație atrială m-a pus 'în gardă' și mă înarmez din nou cu suplimente, dar CU GRIJĂ. De ce? Pentru că și supradozajul de calciu sau magneziu pot da unele efecte adverse severe.

  Ce știu eu este că, calciu 'excită' inima, iar magneziu 'calmează'. Intervine și problema asimilării, deci ceva suplimente cu vitamina D parcă.

  Atenție nu sunt 'doctor'. Eu aici doar îmi fac un 'jurnal' propriu. Este treaba fiecăruia dacă se inspiră sau nu din ce spun eu pe aici.

  Cât despre medici... mă abțin. Sunt mulți medici buni pe la noi dar în general se cunoaște lehamitea lor de a profesa. Numai mă enervez și când îmi aduc aminte ce am văzut la urgență ultima dată când am ajuns pe acolo. Le doresc 'numai bine'! :)

  M-am inspirat de aici: http://a-fib.com/supplements-for-healthy-heart/
  și nu doar... în timp am citit multe despre L-Carnitină, păcat că nu m-am ținut de un program clar de suplimente ajutătoare. Măcar să încerc prin 'tatonare'.

  http://www.drsinatra.com/what-you-need-to-know-about-causes-and-treatments-for-atrial-fibrillation/
   
  #1 david, May 31, 2016
  Last edited: Jun 8, 2016

Share This Page